Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος χρονιάς...

29 Δεκεμβρίου σήμερα.

Καιρός να ετοιμάζομαι για το τέλος της χρονιάς και για να δεχτώ την καινούργια.

Και οι θεωρίες που διαβάζω τελευταία, δεν είμαι ακόμα σίγουρη αν τις ασπάζομαι, λένε ότι πρέπει να κάνω χώρο. Να δημιουργήσω κενό για να έρθει κάτι νέο.

Να σου πω την αλήθεια, για μένα είναι απλά μια καλή δικαιολογία. Τρόπος να εκφράσω πιο ευγενικά δηλαδή, την τάση μου να ρίχνω μαύρη πέτρα πίσω μου και να πηγαίνω γι' άλλα.

Εκ φύσεως υποθέτω.

Εκ αστρολογικής φύσεως θα έλεγα καλύτερα.

Έτσι σήμερα ξύπνησα ( μετά από μια ώρα πάλεμα με το ξυπνητήρι και τα μαξιλάρια ) κουρτισμένη.

Το πρώτο που έκανα ήταν να σβήσω από το κινητό μου 3 φωτογραφίες. Απο εκείνες που είναι σύνδεσμοι αναμνήσεων και που δεν μπορούν να τραβηχτούν ποτέ ξανά. Έλεγα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να τις σβήσω, κι όμως! Η μανία του να δημιουργήσω κενό, τις τελευταίες μέρες έγινε εμμονή. Αλλαγή οπτική γωνίας, αλλαγή κινήτρων κι όλα γίνονται!

Σκέφτομαι... ( ξέρω τουλάχιστον μια που θα ανατριχιάσει ) να πετάξω πράγματα από την αποθήκη το απόγευμα. Είναι από τις πιο κουραστικές και συνάμα λυτρωτικές διαδικασίες.

Δεν ξέρω αν θέλω να διώξω τίποτα άλλο. Αν σκεφτώ κάτι θα στο πω!

8 σχόλια:

ΣΜΙΛΙ ΤΩΡΑ είπε...

Τι ακριβως διαβαζεις αυτο τον καιρο;

Και μενα μου αρεσει να πεταω πραγματα αλλα τις παραπανω φορες απλα τα μετακινω απο το σπιτι στην αποθηκη. Για αυτο πες μας τι διαβαζεις, γιατι το σπιτι μου ειναι γεματο αχρηστα πραγματα.

Interruptor είπε...

MPrrrrrrrrrrrrrrr
n gi auto p i Yonga ekrevatw8ike g 3 vdomades. kapoia pragmata ofeileis na ta kaneis moni s, gia na exeis tin apoluti eu8ini tou apotelesmatos. kali sunexeia :)
Pantws sumfwnw: tt i upo8esi t neou etous einai eikonniki. I zwi einai mia sunexes seira apo loops i kukloi o enas mes ton allo....

Sike είπε...

like! κάμνω σου κύμα, θωρείς με;
_,.-~*'`'*~-.,_ _,.-~*'`'*~-.,_

Neraida είπε...

sike! τέλειο το κυμματούι... όλε....


Rana, μόλις μου είπες για την Yioga ελυπήθηκάν την. Έφαα την λάχανο... αφού ήθελα να τα κάνω μόνη μου.

Smili, δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο. Υπάρχει κάποιο που είναι η "Δύναμη του Τώρα", του Έκχαρντ Τόλε. Υπάρχουν κι άλλα όπως το μυστικό. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Έχουν να κάνουν με φιλοσοφία. Κι αυτό που λένε είναι ότι είναι νόμος του σύμπαντος, άμα υπάρχει κενό να το γεμίσει.

Τη μετακίνηση από το σπίτι στην αποθήκη την κάνω όλο το χρόνο και 2-3 φορές, σε φάσεις που θέλω ανανέωση, από την αποθήκη πετάω τα πραγματικά άχρηστα ή τα χρήσιμα τα ταξινομώ.

Neraida είπε...

smili δες και το βιντεάκι που αναφέρω εδώ.

http://neraida-asteriou.blogspot.com/2011/08/blog-post_19.html

Μικρός Χείμαρρος είπε...

Με πιάνουν κι εμένα κάτι τάσεις να πετώ πράματα μέσα-μέσα. Αλλά εγώ τα πετώ μια και καλή άμα είναι να τα πετάξω.

Αυτό με τις φωτογραφίες το έκανα κι εγώ προχτές. Στην αρχή πονά, αλλά μετά είναι λίγο σαν λύτρωση..
Τώρα έχω κι ένα κουτί με αναμνήσεις που θέλω να κάψω, αλλά κωλώνω.

Λοιπόν, καλό νέο έτος. Μακάρι αυτή τη χρονιά να έχουμε περισσότερα πράγματα που θα θέλουμε να κρατήσουμε παρά που θα επιβάλλεται να πετάξουμε. ;)

ΣΜΙΛΙ ΤΩΡΑ είπε...

Καταλαβα, ειναι για τη δυναμη της θετικης σκεψης και το νομο της ελξης, διαβασα αρκετα βιβλια σχετικα, μαζι και το μυστικο.

Neraida είπε...

Μικρέ Χείμαρρε,

μου άρεσε η ευχή σου! Καλή χρονιά που θα μας φέρει όσα αγαπάμε!