Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ανάκριση... οι 10 αποκαλυπτικές απαντήσεις.

Ο φίλος VeRsEaU μονίμως με προκαλεί. Κι εγώ παίρνω πάντα την πρόκληση και ορμάω. Με όλη τη σημασία της λέξεως. ( Ρωτήστε τον αν θέλετε! Θα το επιβεβαιώσει! ) 10 αποκαλυπτικές απαντήσεις λοιπόν ….


  1. Είμαι ψώνιο. Αυτό δεν χρειαζόταν καν να το γράψω. Από την πρώτη στιγμή το διαπιστώνει κανείς. Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση: Αν πέσει η μύτη της κάτω δεν θα σκύψει να την σηκώσει; Ε, λοιπόν, μια τέτοια μύτη μου χάρισε ο πλάστης μου. Ψώνιο από τα γεννοφάσκια μου!

  2. Πως άρχισα να γράφω, ρωτά ο φίλος μου ο VeRsEaU. Κι άντε τώρα να μην θυμώσω ε;!!! Μια νεράιδα ήρθε στον ύπνο μου και μου χάρισε ένα χρυσό κλειδί! Και μ’ αυτό ξεκλείδωσα την καρδιά μου κι άρχισα να γράφω… να εκφράζω ότι νιώθω, ότι αγγίζει τη σκέψη, την καρδιά, τη ψυχή, το σώμα μου. (σελίδα 7, Θοδωρή ;-) ). Αν θέλετε να το πούμε με απλά λόγια, κάποτε δοκίμασα να εκφράσω αυτό ακριβώς που νιώθω μέσα από τον γραπτό λόγο. Και τότε είδα «Φως» που λέει και μια φίλη. Ένιωσα ότι αυτό θέλω να κάνω…να γράφω… Τα υπόλοιπα απλά ακολούθησαν.

  3. Είμαι νεράιδα. Μυστικό που το ξέρουν όλοι. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι έχω για φίλους: Ø Το ξωτικό του ουράνιου τόξου ( μαζί κάνουμε βουτιές στα χρώματα )
    Ø Ένα μονόκερο ( my wingmate! )
    Ø Τον Δούρειο Ίππο ( Κοντεύει να πάθει λουμπάγκο από τις βόλτες που με πάει στην πλάτη του )
    Ø Τον Άγγελο του Φεγγαριού. ( Λένε πως φυλάει τις χαμένες αγάπες. Εγώ τον καληνυχτίζω κάθε βράδυ. Με προσέχει από ψηλά! Ακόμα και τις στιγμές που δεν θυμάται ότι υπάρχω! )
    Ø Ένα κοκκινομάλλικο τερατουλίνι ( Κόκκινο σαν την καρδιά και την αγάπη! )
    Ø Μια μάγισσα σιωπηλή ( Κάνει τα πιο γλυκά μαγικά )
    Ø Το γάργαρο γέλιο του πιο δροσερού ποταμού ( Θα μπορούσε να είναι όνομα Ινδιάνας )
    Ø Ένα σύντροφο που στήνει καρτέρι στις γοργόνες . Και μια καρδιά! Εκεί μακριά……

  4. Έχω και μια σκάλα!!! Με χίλια μύρια σκαλοπάτια!!! Άρχισα να την ανεβαίνω πριν 1 χρόνο και μισό! Μια υπέροχη σοφή οπτασία την κρατάει γερά! Την εμπιστεύτηκα σε εκείνη. Την πρώτη φορά που τη γνώρισα της είπα:
    - Θέλω να γίνω καλύτερη! Τι μπορώ να κάνω;
    - Να ανέβεις την σκάλα της επιτυχίας.
    - Φοβάμαι! Αν κουνηθεί και πέσω;
    - Θα σου κρατάω τη σκάλα, αν θες!
    - Μα εγώ είμαι μόνη! Περπατάω μόνη, πολεμάω μόνη σαν αμαζόνα.
    - Εγώ μπορώ να σου κρατάω τη σκάλα αν θες. - Κράτησέ μου τη σκάλα, της είπα.
  5. Κι από τότε ανεβαίνω τη σκάλα. Φυσικά ( για να καταλήξουμε στο ψητό Θοδωρή ) μ’ αρέσει να φοράω κοντές φούστες κι έχω μακριά πόδια ( να αποκαλύψουμε και κάτι της προκοπής τέλος πάντων )… Έτσι ο Άγγελος του Φεγγαριού κι ένας τρελάρας κρητικός… προσφέρονται να μου κρατάν τη σκάλα. Μακάρι να ναι πάντα καλά και να μου προσφέρουν χαμόγελο.

  6. Όταν ρίχνω μπινελίκια λέω : Γμτ κέρατο του μονόκερου ( κι εύχομαι κάθε φορά να μην μ’ ακούσει η κοπέλα του :-P )
  7. Αγαπώ τη θάλασσα….. Είμαι θάλασσα…

  8. Διαβάζω οτιδήποτε θα με κάνει να δω τον κόσμο αλλιώς. Να γίνω αλλιώς… κι αλλιώτικη.

  9. Φτάσαμε στο 9! Και τι γράφουμε τώρα καλέ μου φίλε…. Ας γράψουμε ότι είμαι γλωσσοκοπάνα! ( όπως έχετε ήδη αντιληφθεί )

  10. Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Από το αστέρι μου, με αγάπη Όλγα.....

υ.γ. 1 Αν δεν κάλυψα την ανάκριση... παρακαλώ ρωτήστε ελεύθερα...

υ.γ.2 Και για να συνεχίσει το παιγνίδι.... προκαλώ τον Μενέλαο και την dokisisofi σε ανάλογη ανάκριση και αποκαλύψεις!!!!!

12 σχόλια:

VeRsEaU είπε...

Μπράβο...με εκπλήσσεις. Ειδικά για το Νο3...έχω να προσθέσω τα λόγια του φίλου μας Moon_Angel:

"Ο Άγγελος του Φεγγαριού είναι αυτός που μαζεύει τις χαμένες αγάπες και τις φυλάει στην πανσέληνο, για να ξαναγυρίζουν στις μοναχικές καρδιές όταν την κοιτάνε!"

Λες μετά από 4 χρόνια που σε γνωρίζω να έχω μεγάλες απορίες;; :-)

Neraida είπε...

Θοδωρή, ευτυχώς που σου άρεσε :-)
Αν ρωτάς γιατί δεν σε συμπεριέλαβα στο Νο3....
Να σου πω ότι παρόλη την τρέλλα σου :-P προτιμάς να τριγυρνάς εδώ στη γη σαν άντρας.

Λες να με έμαθες;;;
Πρέπει να βρω τρόπο να σε εκπλήξω :-P
Το υστερόγραφο προορίζεται για τους υπόλοιπους αναγνώστες που δεν έχουν την "ατυχία" να με ανέχονται :-)

VeRsEaU είπε...

Όλγα δεν ρωτάω για το Νο3. Ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να γράψεις 10 πράγματα που δεν ξέρουμε για σένα.:-)

Η φίλη μου η Ευη (http://glwssoy.pblogs.gr/2009/04/sto-anakritiko-amesa-10-blog-o-paihnido.html) που με προσκάλεσε στο παιχνίδι δίνει μια διαφορετική νότα καθώς και η φίλη μου η Μάνια (http://spirit.pblogs.gr/2009/04/h-leptomeries-moy-einai-paihnidi-blogame.html) δίνει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της.

Τελικά ο τρόπος γραφής δεν είναι σημαντικός (όπως λέει και ένας φίλος), αλλά το τι γράφεις είναι που δίνει το χρώμα σε ένα διάλογο, την αξία και έως σε ένα βαθμό την λογική που εκφράζει κάποιος, αυτό που δείχνει να είναι ο ίδιος και δεν καλύπτεται από μια κουρτίνα.

Καλημέρα

Neraida είπε...

Δεν έχω κουρτίνες... Δεν έχω τίποτα κρυμμένο. Απλά δεν ξέρουν όλοι τα πάντα.

π.χ Είναι λίγοι που ξέρουν πόσο επιθετική γίνομαι όταν θυμώσω... αλλά το ξέρουν ;-)

Όπως και νάχει, απόλαυσα το γράψιμο των 10 σημείων.... και είναι αυτό που μετρά περισσότερο :-)

VeRsEaU είπε...

Όταν θυμώνεις...καλύτερα να είμαστε μακρυά...έχω δει αυτή την όψη σου :-D

Άσχετο...φτιάξε την ώρα στο blog σου.

Neraida είπε...

Christo - Trojan Horse!

Καιρός να κάνεις κάτι με την πλάτη σου! Ήδη σε έχω βάλει στην αποκάλυψη Νο3 ... άρα πρέπει να φροντίσεις να είσαι πάντα καλά!

Neraida είπε...

Θοδωρή, o Trojan Horse, με πάει βόλτες χωρίς διαμαρτυρία και δεν θα με ρίξει ποτέ κάτω! :-)

dokisisofi είπε...

Νεραϊδα,να προσέχεις αυτοί που σου κρατάνε τη σκάλα να μη ρίχνουν το βάρος τους γιατί σε γκρεμίζουν. Οι σκάλες θέλουν ρίσκο είναι γεγονός, αλλά με τέτοιους μονόκερους, ίππους και ιστορίες μια χαρά στα μαλακά θα πεφτεις. Ωραίο το νεραϊδένιο σκηνικό, φευγάτο, μ΄' αρέσει..όσο για τις αποκαλύψεις δεν νομίζω να έχω άλλο ξεμπρόστιασμα τους εαυτού μου να κάνω στο μπλογκ...πρέπει να παραδεχτείς ότι διαθέτω την πιο ξεφτιλισμένη ξεφτίλα που κυκλοφορεί. Δεν αντέχω άλλες αυτοαναλύσεις! με κατατεμάχισα!
Σου έχω όμως κάποιες ερωτησούλες

α) τί σκέφτεσαι όταν φοράς το πρώτο μανίκι της μπλούζας;
β) σε ποιό δωμάτιο έχεις τον υπολογιστή;
γ) τι κάνεις όταν λες καλημέρα και κάνουν ότι δεν ακούν;
δ) ποιό παπούτσι δένεις πρώτο;

Neraida είπε...

dokisisofi, με προβλημάτισες κι εσύ, έτσι ακολουθεί δεύτερο μέρος αποκαλύψεων. Όπως είπε και ο Verseau ίσως το παιγνίδι να απαιτούσε τέτοιες λεπτομέρειες όπως αυτές που ανέφερες. Αλλά εγώ πάλι το έπαιξα με τους δικούς μου όρους.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω σε καμοιά από τις ερωτήσεις σου. Είμαι τόσο φευγάτη και ξεχασιάρα που αυτά τα μικρά, ούτε καν τα θυμάμαι. Θα κάνω αυτοπαρατήρηση όμως και θα κάνω 10 αποκαλύψεις :-)
Όσο για την σκάλα καλή μου, την κρατάει γερά μια σοφή γυναίκα. Ταύρος στο ζώδιο, γερά προσγειωμένη. Έχω σκοπό να φτάσω ψηλά έτσι, έναν σύμμαχο τον χρειάζομαι. Ειδικά ένα έξυπνο σύμμαχο, εκπαιδευμένο στο να κρατάει σκάλες. Στις μέρες μας αυτό το επάγγελμα λέγεται "Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης".

Οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες ( Όλοι, μα όλοι υπαρκτά πρόσωπα ) απλά απολαμβάνουν την ύπαρξή μου :-P ( Είμαι ψώνιο! το είπαμε!!)

Όσο για τις δικές σου αποκαλύψεις.... μιας και είμαι καινούργια αναγνώστρια της σελίδας σου ( θα έλεγα ότι ήδη ανοίκω στο fan club σου ) ... έλααααα κάνε μια προσπάθεια και γράψε για κάτι που δεν έγραψες ποτέ για σένα.

Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πτυχές που δεν δείχνεις φανερά. Το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που σε διάβασα.
( κάπου , κάπως βρίσκω κοινά σημεία... έστω κι αν δεν νεραιδοβατάς :-) )

Menelaos Gkikas είπε...

Neraida, agapiti Olga to diko mou to arthro, meta to thriamvo tou Panathinaikou, leo na to kano Deftera, apo vdomadas diladi tha ta dis ola ok?? Nani to mogio theli na kani tora!!

heron είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα μόνο αυτό με τα μπινελίκια δεν ήξερα!!! Τέλειο! :-P

Neraida είπε...

heronaki,
κοινό μυστικό σε μένα και το κρεμμαστηράκι αχχααχχααχχαα