Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πρίσμα



Η διάσπαση του φωτός γίνεται μέσω ενός κρυστάλλινου πρίσματος.

Η σύνθεση του φωτός γίνεται ( νοητικά τουλάχιστον ) μέσω ενός κρυστάλλινου πρίσματος
αν αλλάξει η φορά του φαινομένου.

Όλα είναι ΈΝΑ.



Η απάντηση μου στα "φαινομενικά" διαφορετικά ποστς του φίλου Διάσπορου και του φίλου Στροβολιώτη.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pink Floyd?

Diasporos είπε...

Ήντα ωραία, μιλούμε για παρόμοια πράματα.

Το laser, σκέφτεσαι το μές τη 'φόρμουλα' σκέψης που κάμνεις?

(δηλαδή τη συγκέντρωση φωτός αντί τη διάσπαση)

Menelaos Gkikas είπε...

συνεχίζεται, αν και προτιμώ τα καλοκαιρινά βράδυα έξω. διάβασα στους Δαίμονες του Ντοστογιέφσκι, μιας και αναφέρομαι σε αυτό στην ιστοσελίδα, ότι ένα σύμπαν σκοταδισμού είναι ένα σύμπαν στο οποίο οι πάντες και τα πάντα βρίσκονται ανεξέλεγκτα ενδοσυνδεδεμένοι, παντού και πάντα. έρχομαι λοιπόν στο διαταύτα του πρίσματος στο οποίο παρατηρούμε αλλαγή της κατεύθυνσης του φωτός. μηδενίζοντας τον προηγούμενο έλεγχο αλλά και την παρεμβολή ώς προς τις δύο πλευρές, μπορούμε απλά να υποστηρίξουμε αυτό το επικίνδυνα παράδοξο, αλλά και εφιαλτικό σε συνθήκες ελλιπούς δύναμης. έχεις άλλο Δέλτα, έχεις άλλη μετάφραση, με την προυπόθεση όμως ότι μακροπρόθεσμα συγκεκριμένοι άνθρωποι ανεβαίνουν στα μάτια μας και όχι να πέφτουν. μα καλά, τι παιχνιδιάρα που είσαι εσύ με τα άρθρα σου!! τι παιχνιδάκια είναι αυτά μπουμπού μου! στους Δαίμονες του Ντοστογιέφσκι ναι, εκεί μπορεί να είναι όλα ένα, ένας ανύπαρκτος σκοταδισμός που όμως παλιά επηρέαζε, όλα τράπεζα. στον πραγματικό κόσμο μάλλον όχι. και άραγε, τι φυγόκεντρος και τι ετερογένεια να συνδέει τα γεγονότα του παρελθόντος. υπενθυμίζω, μιλάμε για το φως, το πραγματικό φως. αυτός είναι ο εφιάλτης...

Neraida είπε...

Στροβολιώτη

δεν ξέρω πολλά από μουσική.....


Διάσπορε

Θωρούμεν το ίδιο... εγώ με πιο αυτόματη διαδικασία.... Εμμ Μα εν έτσι που δουλεύκει το lazer? Σαν έννοιαν εν την συγκέντρωση του φωτος που εννοώ... και θεωρώ πρίσμαν σε πνευματικόν επίπεδον την αγάπη και τη θέληση για το καλύτερο που κάμνει ότι έρτει να μετατρεπεται σε Φως! I have to google laser.

Μενέλαε,

ναι, το φως ειναι εφιάλτης, γιατί έχει ευθύνη και δύναμη και δείχνει την αλήθεια. Το σκοτάδι αν και ακούγεται πιο σκοτεινο καλύπτει και μένουμε στην άγνοια.

Menelaos Gkikas είπε...

αν χρησιμοποιούσα μία αστυνομική έκφραση και σου πω ότι ο διπλανός σου σε παρακολουθεί, σου αρέσει? όχι. παρόλα αυτά έχουμε την τάση πως επειδή μιλάμε για μία τράπεζα, να το βάζουμε μέσα ή να το συνεχίζουμε. πήγαμε εχθές και είδαμε την Αντζελίνα Τζολί στον τουρίστα. δεν θα πιστέψεις πόσο χάρηκα που την έβλεπα να περπατάει με μία διάθεση πραγματικά ψηλά, μέσα στο πλήθος καθώς σηκώνεται από μία καφετέρια. πιστεύω ότι ο καφές σε μία πλατεία και η αντίληψη του κόσμου καθώς περπατάμε μέσα σε αυτόν, όμως με ένα πολύ ξεχωριστό συναισθηματικό κόσμο, είναι αυτό που μας λείπει και μας λείπει γιατί εν γνώσει μας κάπου, κάπως, κάποτε, ξεκίνησε η κατάβαση στο σκότος που το ονομάσαμε, άθελά μας, φως. θα πρέπει να βγείς έξω, να γνωρίσεις τον κόσμο, να αισθάνεσαι ψηλά, χωρίς να τον στερείσαι. πρόκειται πάντα για υπαρκτά πρόσωπα? όχι. τους κατασκευάσαμε εμείς κατά βούληση. και άρα δεν περπατάς, δεν μεγαλουργείς. σπουδαία τελικά η φωτογραφία, δεν νομίζεις?

Menelaos Gkikas είπε...

για τους σωστούς λόγους, σπουδαίο συμπέρασμα...

Menelaos Gkikas είπε...

για πες μου και σε ποιους χρωστάς την καριέρα σου για να συνεννοηθούμε από πρώτο χέρι

Neraida είπε...

xixixixxixi

Την καρέρα μου τη χρωστάω στην τρέλλα μου χιχιχιχι

Menelaos Gkikas είπε...

ο παντοτινός Κόστνερ σε μία εκδίκηση απείρου βεληνεκούς με το καλημέρα σας. τι έχει ανάγκη άλλωστε? πιάσε το μπαλάκι μωγιάκι μου γιατί θα το φας στο κεφάλι! τα γάμησε όλα!

Menelaos Gkikas είπε...

γλούμπησε η Δοκησίσοφη με την επιστήμη?? ναι ναι! ναι ναι!

Menelaos Gkikas είπε...

Από Κεμάλ θα σε κάνω Τζαμάλ!!