Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge - Κυπριακή Αποστολή – Ομάδα NestFold

Παρακαλώ Ψηφίστε! Διαδώστε! Στηρίξτε!
Τιμή μας που οι φοιτητές μας κάνουν την Κύπρο περήφανη!

Υπάρχουν 2 τρόποι ψηφοφορίας.
Με τον πρώτο ψηφίζοντας μια φορά, καταχωρείται μια ψήφος και αν θέλετε μπορείτε να ξαναψηφίσετε την επόμενη μέρα.
Με τον δεύτερο ψηφίζοντας μια φορά, η ψήφος σας καταχωρείται κάθε μέρα μέχρι τις 22 Μαΐου που λήγει η ψηφοφορία.

Πρώτος τρόπος:
·         Register here:
https://2017.spaceappschallenge.org/auth/signup/
·         Then, vote for "NestFold" team by long pressing the "vote" button found in this link:
https://2017.spaceappschallenge.org/vote?q=NestFold

Δεύτερος τρόπος:
·         Καταχωρήστε το e-mail σας σε αυτό το σύνδεσμο: https://goo.gl/p4tZS7
·         Εντός της ίδιας μέρας θα λάβετε ένα email με θέμα "Welcome to Space Apps! - Please Verify Your Account" στο οποίο θα πρέπει να κάνετε κλίκ στο "verify your account" για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός από τον οποίο θα γίνονται οι ψήφοι.


ΘέμαΔιαγωνισμός NASA Space Apps Challenge
           Κυπριακή Αποστολή – Ομάδα NestFold

Από τις αρχικά 1431 ομάδες παγκόσμια, πλέον η ομάδα μας εκπροσωπεί την Κύπρο στον Διαγωνισμό της NASA στην κατηγορία “Peoples Choice” ανάμεσα σε 140 ομάδες. Ευελπιστούμε ότι μέσα από την ψηφοφορία του κοινού που ήδη διεξάγεται και τελειώνει στις 22 Μαΐου, να βρεθούμε στις 5 πρώτες ομάδες και να διεκδικήσουμε την πιθανή υλοποίηση της ιδέας μας αλλά και ένα ταξίδι στη ΝASA.

Η ιδέα μας
Πρόκειται για δημιουργία καινοτόμων καταφυγίων τα οποία μπορούν να βρίσκονται προεγκατεστημένα σε δύσβατες περιοχές ή μπορούν να ρίχνονται από αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Χρησιμεύουν σε καταστάσεις συναγερμού λόγω φυσικών καταστροφών, όπου υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι και/ή είναι αδύνατο να διασωθούν άμεσα, π.χ. λόγω έλλειψης διασωστικού προσωπικού-προτεραιότητα διάσωσης, αδυναμίας χερσαίας προσέγγισης κ.α. Ο κάθε πολίτης μπορεί μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο, η οποία έχει δημιουργηθεί, να εντοπίσει το πλησιέστερο καταφύγιο ή να ενημερωθεί για το που και πότε αναμένεται να καταφθάσει ένα από αυτά από αέρος.

Σχεδιάστηκαν ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και να αντέξουν σε συνθήκες όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και κατολισθήσεις. Το κάθε καταφύγιο είναι πτυσσόμενο και γίνεται σχεδόν 3πλάσιο σε μέγεθος μετά την προσεδάφιση του. Με αυτή τους την ιδιότητα μπορούν να μεταφέρονται πολλά από αυτά σε μια πτήση. Το κάθε ένα φιλοξενεί με ασφάλεια 18 άτομα παρέχοντας τροφή για 6 μέρες, πρώτες βοήθειες, καθώς και επικοινωνία με το κεντρικό σύστημα μέσω δορυφόρου της NASA.

Επίσης το κάθε ένα λειτουργεί ως σταθμός συλλογής δεδομένων της περιοχής στέλνοντας σε κεντρικό σύστημα δεδομένα όπως ποσότητα οξυγόνου και θερμοκρασία εντός και εκτός καταφυγίου, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου, ταχύτητα καταφυγίου εφόσον αυτό παρασύρεται από νερό και πολλά άλλα. Αρκετά από αυτά έρχονται να επιβεβαιωθούν με real time εικόνες από δορυφόρους της NASA. Συλλογή τέτοιου είδους δεδομένων από διάφορα καταφύγια σε συνδυασμό με την ακριβή θέση τους στον χάρτη, μπορούν να αντικατοπτρίσουν μια πλήρη  εικόνα για την περιοχή καθώς και να δώσουν την απαραίτητη πληροφορία στον κεντρικό σταθμό ώστε τα κατάλληλα άτομα να προβλέψουν και να προλάβουν καταστάσεις που έπονται. Είναι ουσιαστικά «Disaster Management for People», με σκοπό να σώσει ζωές άμεσα και όχι έμμεσα.
Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν πρόκειται μόνο για μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου, αλλά και για μια προσπάθεια προβολής της Κύπρου και τοποθέτησης της στα ψηλά στρώματα διαγωνισμών τέτοιας εμβέλειας.




NestFold on Facebook

Cyprus Space Exploration Organisation

Δεν υπάρχουν σχόλια: