Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Email από κάποιον ΑΧΡΗΣΤΟ


Επειδή τα διάφορα MME αυτού του τόπου παρουσιάζουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο για τη Cyta, αυτά είναι τα κύρια σημεία που ισχύουν για μας:

1) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, ΔΕΝ διαμαρτυρόμαστε για τις ιδιωτικοποιήσεις (μακάρι να μπορούσαμε να τις αποφύγουμε). Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση του κράτους και πέραν από
   δογματισμούς ζητούμε να θεσμοθετηθούν μέσα στο νομοσχέδιο τα ακόλουθα:
  
    α) Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των συντάξεων μας (Γιατί όταν κάναμε τα σχέδια και τα όνειρα μας δεν προβλέψαμε την καταστροφή. Το μόνο που ζητούμε είναι τη διασφάλιση της δουλειάς μας)
    β) Τη συμμετοχή μας στο διάλογο για την ιδιωτικοποίηση (δηλαδή να μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για μας και το μέλλον μας…)
    γ) Η βουλή να έχει τον τελικό ρόλο για την τελική έγκριση αποκρατικοποίησης (παρά να κόβουν και να ράβουν όπως θέλουν 5-6 άτομα)

2)  Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA,  δεν παίρναμε τις αποφάσεις και δεσμεύσεις ούτε της-των προηγούμενης-ων κυβέρνησης-εων, δεν παίρνουμε τις αποφάσεις και δεσμεύσεις ούτε των τωρινών, ούτε της
    αντιπολίτευσης και ουδέποτε διοικήσαμε τις Τράπεζες και τις «άριστες» Κυπριακές εταιρίες του Ιδιωτικού τομέα (ακούτε κύριοι πολιτικοί; –Όλοι, όλων των παρατάξεων -και κύριοι της ΟΕΒ;)

3) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA,  φωνάζαμε για τα σκάνδαλα του προηγούμενου Δ.Σ. πριν από 4 χρόνια (κάποιοι ηρωικοί συνάδελφοι) και μετά ήρθε η σημερινή κυβέρνηση να τα
   διερευνήσει (καλοδεχούμενο και άκρως ικανοποιητικό) .

4) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, δεχτήκαμε όλες τις μειώσεις μισθών που δέχτηκαν και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (και τώρα δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι;).

5) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, έχουμε 11 χρόνια που λειτουργούμε σε καθεστώς ανταγωνισμού (σταθερή, κινητή, διαδίκτυο και τηλεόραση) και δεν κατάφεραν οι αντίπαλοι μας να ξεπεράσουν το 30% του market share της Κύπρου.

6) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, ξέρουμε εδώ και 11 χρόνια ότι αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας θα μας φύγουν οι πελάτες.

7) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, καταφέραμε πριν από λίγα χρόνια να διακριθεί η Cyta ως το πιο αναγνωρισμένο BRAND της Κύπρου (πιο πάνω και από τις τράπεζες στα φόρτε τους –
   ακούτε κύριοι της ΟΕΒ; Γνωρίζετε από BRANDing; Μακαριότατε;)

8) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, θέτουμε το εξής ερώτημα προς τον κόσμο της Κύπρου: Νομίζετε ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η Cyta θα παίρνετε καλύτερες τιμές και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών;

9) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, υπό καθεστώς ανταγωνισμού-σκανδάλων-κρίσης, βγάλαμε 80 εκατομμύρια ευρώ κέρδος το 2013, το οποίο θα επωφεληθεί το κράτος μας.

10) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, πληρωνόμαστε από τη Cyta και δεν κοστίζουμε σεντ στο κράτος (μας απομυζά μόνο).

11) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, ανήκουμε σε ένα οργανισμό που δεν χρωστά ούτε σεντ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ακούτε κύριοι της ΟΕΒ; Μακαριότατε; Δεν μας επισκέφτηκε ο Χούριγκαν)

12) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, δώσαμε 100 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος από τις συντάξεις μας πριν ένα χρόνο, για να σωθεί από κατάρρευση (να πληρωθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι)

13) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, δώσαμε 1 δις ευρώ στο κράτος από τα κέρδη μας (και όχι μόνο), τα τελευταία 10 χρόνια

14) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, ναι γνωρίζουμε ότι έγιναν διορισμοί και προαγωγές με κομματικές παρεμβάσεις. Και πρέπει να τιμωρηθούμε μόνο εμείς; Τα κόμματα(όλα) που τις έκαναν; ‘Η μήπως στο
     Δημόσιο Τομέα είναι όλα ρόδινα και καθαρά; (ακούτε κύριοι πολιτικοί;)

15) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (δεν είδαμε να τιμωρείται κανένας μέχρι τώρα, εκτός από κάποιους αθώους που έχασαν τις δουλειές τους και τις περιουσίες τους. Και
      μάλλον ακολουθούμε εμείς)

16) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ISO στην Κύπρο (πριν από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – πριν απ’ όλες τις εταιρίες),
   πριν από περίπου 15 χρόνια (ακούτε κύριοι της ΟΕΒ και Μακαριότατε; Ξέρετε τι είναι το ISO;)

17) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, δίνουμε μέσω των εσόδων του Οργανισμού μας πολλά εκατομμύρια ευρώ αλλά και δωρεάν υπηρεσίες (π.χ. μαζικά SMS) ως κοινωνική προσφορά (σε οργανώσεις υγείας,
     ευημερίας, πολιτισμού, οικολογικά κ.α. – Ακούτε κύριοι της ΟΕΒ; Μακαριότατε;) Αυτοί που τα τρώνε είναι αυτοί που διόριζαν τα κόμματα στα Δ.Σ. τόσα χρόνια και όχι οι απλοί υπάλληλοι. Και να δούμε αν θα
     μπορούν με πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις να λεν στον ιδιώτη που θα αγοράσει τη Cyta, να μην αποσυνδέει τα τηλέφωνα κοινωφελών και άλλων οργανισμών, φτωχών ανθρώπων κλπ.

18) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, γνωρίζουμε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούμε περαιτέρω και ΘΑ το πράξουμε γιατί μας περνά!!! Αν δεν περνά στους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπάλληλους της Cyta, δεν περνά από
     κανένα άλλο στην Κύπρο.

19) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, διαθέτουμε, παρότι ΑΧΡΗΣΤΟ, άξια καταρτισμένο εργατικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, γνώστες όλων των θεμάτων περί τεχνολογίας, μάρκετινγκ, management, πληροφορικής και άλλα τόσα. Διότι για να μπορούμε να διαχειριστούμε την πολυπλοκότητα της σημερινής τεχνολογίας πρέπει να είμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Η πλειοψηφία των ΑΧΡΗΣΤΩΝ υπαλλήλων αυτού του οργανισμού αν δούλευε σε εταιρίες στο εξωτερικό (εκεί που έχουν σοβαρές εταιρίες με σοβαρούς επιχειρηματίες), θα έπαιρνε πολλαπλάσιους μισθούς (ακούτε κύριοι της ΟΕΒ; Μακαριότατε;)

20) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, διαχειριζόμαστε ένα εξαιρετικό δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (π.χ. δεν κόβεται το σήμα μας…). Γνωρίζουμε ότι οι τιμές μας είναι πιο ψηλές (ειδικά στη σταθερή), αλλά δεν είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη (βλέπε ρυθμιστής). Και να είστε σίγουροι ότι θα βελτιώσουμε και τις τιμές μας (εκεί που μας αφορά).  Έχουμε έξυπνους ανθρώπους, παρότι ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και τολμούμε και βγάζουμε εξαιρετικά πακέτα προσφορών για τους πελάτες μας. Στο διαδίκτυο σχεδόν κάθε χρόνο αυξάνουμε τις ταχύτητες μας χωρίς επιπλέον χρέωση. Η εξυπηρέτηση των ΑΧΡΗΣΤΩΝ ανθρώπων της Cyta δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη εταιρία.

21) Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, τολμήσαμε και κάναμε τηλεοπτική πλατφόρμα η οποία κατέχει σήμερα τα σκήπτρα στο τηλεοπτικό παζάρι με όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει (σκάνδαλα, ρυθμιστή, κρίση, υψηλές τιμές). Νικήσαμε αντίπαλους του ιδιωτικού τομέα (αν είναι δυνατόν!!!),  που προϋπήρχαν στο παζάρι και οι οποίοι φαίνονταν άτρωτοι πριν από 7-8 χρόνια – τώρα πάνε να κλείσουν (ακούτε κύριοι της ΟΕΒ; Έχετε ακουστά την LTV; Μακαριότατε;).

Τέλος (παρότι θεωρώ ότι έχει πολλά που μου διαφεύγουν)

Εμείς οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA, ΑΓΑΠΑΜΕ τον Οργανισμό μας όπως ΑΓΑΠΑΜΕ και τον τόπο μας και τους πελάτες μας και γι αυτό θα πολεμήσουμε για τα δικαιώματα μας. Και ξέρετε γιατί θα τα καταφέρουμε; Θα τα καταφέρουμε διότι φαίνεται ότι σ’ αυτόν τον τόπο οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ επικρατούν!Ένας από τους 3000+ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπάλληλους στη Cyta


5 σχόλια:

Δεσποσύνη είπε...

Εγω ελπίζω Νεράιδα ότι οι ΆΧΡΗΣΤΟΙ υπάλληλοι της CYTA εννα στηρίξετε τζιαι άλλους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπαλλήλους άμαν έρτει η ώρα τους.
Να ξέρεις πάντως ότι εν είσαστεν μόνοι σας. Ούτε πρέπει να είσαστε.

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω εσάς τους "άχρηστους" της CYTA να σας ακούσουν και το κυριότερο να σας δώσουν ΛΟΓΟ όπως πολλά σωστά είπες για το μέλλον σας.

Mademoiselle Hyde είπε...

Μπράβο ρε Νεράιδα! Πέ τα! Ανήκω κι εγώ σε έναν Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου που είναι ανεξάρτητος και υφίσταται με δικά του έσοδα και πληρώνει τους υπαλλήλους του και θα έπρεπε για τις υπηρεσίες του να παραλαμβάνει από την κυβέρνηση μεγάλα χρηματικά ποσά ως χρηματοδότηση τα οποία φυσικά τα τελευταία χρόνια δεν πήρε ποτέ.... αλλά συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες, πληρώνει τους υπαλλήλους, εκουρεύτηκεν και αναγκάστηκε να μειώσει και τους μισθούς με βάση τις μειώσεις των Δημοσίων. Αλλά κατά τα άλλα δεν θεωρούμαστε Δημόσιο. Άλλοι εφέραν την καταστροφή και άλλοι πληρώνουν!

Brenda είπε...

Συγγνώμη αλλά είναι γεμάτο παραπληροφορήσεις αυτή η επιστολή για σκοπούς δημιουργίας εντυπώσεων. Πρώτα πρώτα το "και οι άλλοι άχρηστοι είναι, και οι άλλοι μπήκαν με μέσο κλπ" δεν είναι δικαιολογία για κανέναν και δεν μπορεί να προβάλλεται ως τέτοια.
Επίσης επιχειρήματα τύπου δώσαμε 1 δις από τα κέρδη ΜΑΣ στο κράτος είναι αστεία. Όταν λες ΜΑΣ εννοείς των υπαλλήλων; Τι σχέση έχουν οι υπάλληλοι με τα κέρδη;
Γελοιοδέστερο όλων το ότι πρέπει να σας εκτιμήσουμε επειδή μείνατε στην Κύπρο να δουλέψετε ενώ στο εξωτερικό θα πέρνατε πολλαπλάσιους μισθούς! Ας πηγαίνατε στο εξωτερικό ή μήπως μείνατε για το καλό της cyta και της Κύπρου μας; Προφανώς έχετε τους λόγους σας, όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που ενδεχομένως να αμείβονται λιγότερο στην Κύπρο.
Είναι πολλά δεν μπορώ να τα σχολιάσω όλα αλλά δεν είναι με τέτοιας φύσης επιχειρήματα και νοοτροπίες που θα δούμε άσπρη μέρα.

kaisi είπε...

@Brenda:

Μερικά από τα επιχειρήματα μπορεί να μην είναι διατυπωμένα με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η επιστολή είναι όπως αναφέρεις "γεμάτη παραπληροφορήσεις για σκοπούς εντυπώσεων".

Πρώτα πρώτα το "και οι άλλοι άχρηστοι είναι, και οι άλλοι μπήκαν με μέσο κλπ" δεν είναι δικαιολογία για κανέναν και δεν μπορεί να προβάλλεται ως τέτοια. ποιος σου είπε ότι αναφέρεται μόνο στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα??? Μήπως στις τράπεζες -που ήταν του αλάνθαστου και άγιου ιδιωτικού τομέα- δεν έμπαιναν με μέσο? Μήπως δεν είναι αυτές που κατέστρεψαν την οικονομία? Μη ν πιάσω στο στόμα μου και άλλες ιδιωτικές εταιρίες που αν δεν είσαι βαφτιστικός/κουμπάρος/συμμαθητής/κτλ κτλ διευθυντική θέση ή θέση πάρτνερ δε βλέπεις ούτε στα όνειρά σου. Άντε γιατί πολύ τις αθώες περιστέρες μας το παίζουν οι ιδιώτες.

Δεύτερον: Λες: "Επίσης επιχειρήματα τύπου δώσαμε 1 δις από τα κέρδη ΜΑΣ στο κράτος είναι αστεία. Όταν λες ΜΑΣ εννοείς των υπαλλήλων; Τι σχέση έχουν οι υπάλληλοι με τα κέρδη" Τι σχέση έχουν οι υπάλληλοι με τα κέρδη?? Όση σχέση έχει η παραγωγικότητα με τα κέρδη. Έτσι δε λέτε?

Τρίτον: το πόιντ του τελικού επιχειρήματος μπορεί να ερμηνευτεί και ως ότι δεν παίρνει η πλειοψηφία των εργαζομένων τόοοοσο υπέρογκους μισθούς όπως τους κατηγορούν και διαδίδουν διάφοροι χέιτερς σε σχέση με το τι ισχύει είτε στο εξωτερικό είτε και σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα να προσθέσω. Είπαμε, μπορούσαν κάποια πράγματα να διατυπωθούν καλύτερα.

Και τέλος έχω να προσθέσω ότι με επιχειρήματα και νοοτροπίες της φάσης "κρατικοποιήστε όποιον ιδιωτικό οργανισμό φαλιρίσει, αλλά ιδιωτικοποιήστε όσους κρατικούς είναι κερδοφόροι και αποδοτικοί" ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα πάμε μπροστά.