Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Προκύρηξη διαγωνισμών παιδικής - νεανικής λογοτεχνίας ΚΣΠΝΒ ( 2014 - 2015 )


Προκήρυξη  διαγωνισμών παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας   (2014)

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος τους καθιερωμένους διαγωνισμούς του για ανέκδοτα έργα παιδικής-νεανικής λογοτεχνίας, ως εξής:

α) Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού  θεάτρου ή παιδικές ιστορίες και παραμύθια,   με ελεύθερο θέμα και αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι και Ελλαδίτες συγγραφείς, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής,   οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν ταχυδρομικώς  τα έργα τους, έκτασης 80 τουλάχιστον δακτυλογραφημένων σελίδων, σε  πέντε  αντίτυπα,  το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι 600 ευρώ για το πρώτο βραβείο και 250 για το 2ο.
β) Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού λογοτεχνικού έργου, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα (παραμύθι, μικρές ιστορίες, ποίηση, διήγημα, μυθιστόρημα), με  αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και έπαθλο 400 ευρώ.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν  πρωτοεμφανιζόμενοι Κύπριοι συγγραφείς,  οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο ή το εξωτερικό και δεν έχουν εκδομένο έργο. Τα έργα (έκτασης 50 τουλάχιστον δακτυλογραφημένων σελίδων για πεζά κείμενα και μέχρι 300 στίχους για ποιητικά), θα πρέπει να υποβληθούν στον διαγωνισμό σε πέντε αντίτυπα,  το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Σημ.: Τα έργα  για τους πιο πάνω διαγωνισμούς θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία, Κύπρος.

γ) Διαγωνισμός ποίησης για παιδιά/νέους στη μνήμη Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα, με έπαθλο 300 ευρώ και αθλοθέτη την οικογένεια Πετρώνδα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι λογοτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τα έργα τους, έκτασης 300 περίπου στίχων, με ελεύθερο θέμα  για παιδιά ή έφηβους, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα,  το αργότερο μέχρι την 1η Μαρτίου 2015.
δ) Μαθητικός Διαγωνισμός Διηγήματος στη μνήμη Φωτεινής Ιωαννίδου – Πολυβίου, με θέμα τον ρόλο του δασκάλου στον σύγχρονο κόσμο, έπαθλο 300 ευρώ και αθλοθέτη την οικ. Π.Φ.Ιωαννίδη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών γυμνασίων, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους, το αργότερο μέχρι την 1η Μαρτίου 2015.
ε ) Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης στη μνήμη Κώστα Μόντη, με ελεύθερο θέμα, έπαθλο 300 ευρώ και αθλοθέτη την κ. Έλενα Παπαντωνίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων και τεχνικών σχολών. Οι συμμετοχές πρέπει να αποτελούνται από 3-5 ποιήματα (50 τουλάχιστον στίχοι) και να αποστέλλονται το αργότερο μέχρι την 1η Μαρτίου 2015
στ) Διαγωνισμός ποίησης για φοιτητές στη μνήμη Χριστόδουλου Λοϊζίδη:  Για τρίτη κατά συνέχεια  φετινή χρονιά, ο ΚΣΠΝΒ προκηρύσσει διαγωνισμό ποίησης για Κύπριους φοιτητές, που φοιτούν σε οποιαδήποτε πανεπιστήμια, στη μνήμη Χριστόδουλου Λοϊζίδη, με πρώτο βραβείο 1000 ευρώ και δεύτερο βραβείο 500. Όλα τα έργα θα πρέπει να σταλούν  στον Σύνδεσμο, το αργότερο μέχρι την 1η Μαρτίου  Δεκεμβρίου 2015.


Τα έργα για συμμετοχή στους τέσσερις πιο πάνω διαγωνισμούς θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη Διεύθυνση: Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου,  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ξάνθης Ξενιέρου 53, 1015 Λευκωσία. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΣΠΝΒ www.cybby.org και από τη Στέγη ΓραμμάτωνΛ/σίας, τηλ. 22-375919.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: